1. Juon paljon teetä. Juuri nytkin juon teetä. Olen myös hyvin tarkka teeni suhteen: sen pitää mieluiten olla mustaa, vahvaa ja kitkerää. Ei sokeria tai maitoa, mutta ripaus kylmää vettä päälle. Pidän myös vihreästä teestä ja yrttiteestä, mutta makeita ja kuumia juomia en voi sietää.

2. Minut saa iloiseksi aika helposti, esim. teekupillisella. Tulen iloiseksi myös vastaleikatusta ruohosta, hiljaa leijailevista lumihiutaleista, sateen ropinasta peltikattoon ja yllättävistä halauksista (kunhan halaaja on joku tuttu:).

3. Rakastan kirjoja ja keräilen niitä hyllyyn vähän itseltäni salaa. Tykkään lukemisesta ja tarinoista, mutta myös kirjoista ihan esineinä. Ne tuoksuvat hyvältä ja niitä on mukava pidellä.

4. Tutustun mielelläni uusiin paikkoihin ja seikkailen oudoissa maisemissa. Kaikkein mieluiten haluaisin juuri nyt matkustaa Alaskaan (luin juuri kirjan Alaskalaisista karhuista).

5. Pidän enemmän lahjojen antamisesta kuin saamisesta. Tulen hirveän iloiseksi, jos lahjani on mieleinen (varsinkin jos se on itse tehty). Ilahduin, kun ystävä erityisesti pyysi minulta villasukkia joululahjaksi.

6. Teen usein ihan liikaa töitä. Minulla ei ole sidottua työaikaa, joten töitä tulee usein tehtyä vähän fiiliksen mukaan ja sen mukaan, mitä tarpeita on. Tarpeita on yleensä paljon, joten äsken hujahti taas huomaamatta kaksi viikkoa ilman vapaapäiviä. Tämä taipumus aiheuttaa välillä turhaa väsymystä ja levottomuutta.

7. Äskeiseen liittyen: olen hidas ihminen siinä mielessä, että tarvitsen paljon aikaa pohtimiselle ja prosessoinnille. Sen takia tarvitsen myös paljon omaa aikaa, yksinoloa. Jos en ehdi ajatella, tulen pahalle tuulelle ja elämään tulee kaaosmainen tunnelma.

8. Tykkään liikkua metsässä ja luonnossa. Haaveissa on ollut jo monta vuotta lähteä lyhyelle muutaman päivän vaellukselle, mutta siitä ei ole vielä tullut totta. Organisointikysymyshän se taitaa lähinnä olla...

9. Nauran helposti ja aika tyhmillekin jutuille. Se on palkitsevaa niille tutuille, jotka kertovat tyhmiä vitsejä: minä nauran melkein mille vaan:D Omatkin jutut on joskus aika huonoja, varsinkin väsyneenä.

10. Ajattelin äsken sitä, millaisen analyysin minusta saisi tämän perusteella aikaiseksi. Miksi valitsin juuri nämä faktat? Oman itsen analysointi on mahtavaa puuhaa, mutta välillä siihenkin tarvitsee taukoa. Silloin katson DVD-boksilta lempisarjoja (kuten Gilmoren tytöt, Bones ja Star Trek) tai kuuntelen musiikkia ja tanssin ympäri kämppää.

Tämä kaikki siis tuli kerrottua Tessin heittämän 10 tosiasian haasteen vuoksi. Kiitos:)

Laitan haasteen tällä kertaa mahdollisuudeksi Outille, Lotalle ja Eilalle. Tarttukaa siihen, jos siltä tuntuu!

Ps. Kuvat viime viikonlopun talvisista tunnelmista.