3804437322_c131e13b5f.jpg

Zitron Trekking Undyed: 100g/420m

Tässä siis viimeisimmän värjäyssession tuloksia. Laatikon pohjalla pitkään lojuneet Trekkingit saivat vihdoin väriä niskaan. Tuosta violetista minulla oli ollut visio jo pitkään: semi-solid syvä violetti. Vyyhti on värjätty Greipillä kaksi kertaa ja siinä välissä kerran Berry Bluella (kolme tai kaksi pussia kutakin väriä kerralla).

3803621609_131268e10c.jpg

Vihreänruskea oli enemmän kokeilua. Tässä yksityiskohtia prosessista: Lähdin matkaan vihreällä (lemon-lime), sen jälkeen pistin koko vyyhdin oranssiin liemeen (orange). Väri oli edelleen mielestäni liian kirkas ja oranssi näkyi turhan selvästi, joten pistin uudelleen pataan lemon-limea. Yrityksenä saada väristä tummempaa lisäsin sekaan vielä yhden pussin greippiä. Se toimi! Väri ei riittänyt ihan koko vyyhtiin, joten toistin vielä saman laittamalla eri pään vyyhdistä pataan ensin.

Olen näihin valtavan tyytyväinen. Värit miellyttävät omaa silmää kovasti. Saa nähdä nyt tuleeko niistä sitten sukkia vai ehkä jotain muuta.  Värjäyskärpänen puraisi taas pahasti, harmi ettei laatikoista juuri nyt löydy tarkoitukseen sopivaa lankaa...

Ps. Ostin muuten ompelukoneen. Tuomiokirkonkadun kaupassa oli sopivasti Ale, joten kaunis ja helppokäyttöinen Bernina irtosi edukkaasti. Kannattaa mennä tutkailemaan, jos olette Tampereella päin!