Plääh. Ei se aurinko sitten kai tällä viikolla aio näyttäytyä ollenkaan. Eli tummasävyisillä kuvilla täytyy pärjätä. Esittelyssä muutamat viime aikoina valmistuneet neulomukset siis.

IMG_2584 by you.

Kiehkuralapaset

Lanka: SandnesGarn Lanett, n.57g

Puikot: 2mm (ranne) ja 2,5mm sukkapuikot

IMG_2585 by you.

Lapaset on tehty aika lailla ohjeen mukaan, paitsi kärkikavennukset sovelsin. Ohjeen mukaan tekemällä lapasista olisi tullut ihan liian isot. Kärkikavennukset voisivat olla siistimmätkin. Vasta ensimmäisen lapasen tehtyäni tajusin, että kavennusten ja reunan väliin olisi kannattanut jättää yksi silmukka. Vaan olen niin laiska purkamaan, että näillä mennään:)

IMG_2586 by you.

Alkujaan näytti siltä, että lapasista tulee ihan liian ahtaat (senkin jälkeen, kun olin purkanut ensimmäisen kirjoneuleosan ja vaihtanut isompiin puikkoihin). Kunnon pingotus kuitenkin auttoi asiaa ja nyt kun olen käyttänyt lapasia päivittäin, ei ahtaudesta ole enää tietoakaan! Tykkään näistä hirmuisesti: ne ovat käytössä lämpimät ja pehmeät. Ja huomaan ihastelevani niitä salaa aina kun vedän niitä käteeni:D

Lapasten valmistuttua kaipasin jotain ihan erilaista neulottavaa. Jotain mahdollisimman vähän keskittymistä vaativaa. Ratkaisuksi tuli kummitytön joululahja, jonka molemmat osat valmistuivatkin yhdessä illassa kumpikin. Yksinkertaista ja nopeaa, nautinnollista! (Kuvissa värimaailma näyttää aika keltaiselta, oikeasti se on selkeästi violetimpi).

IMG_2581 by you.

Pipo, oma ideointi (tosi basic)

Lanka: Novita Laura, n. 65g

Puikot: 8mm sukkapuikot

IMG_2597 by you.

Kauluri

Ohje: Moda 5/2007 (Ravelry)

Alunperin kirjasta Hyvän olon neuleet (Sanna Vatanen),

josta ohje oli lehteen lainattu.

Lanka: Novita Laura, n.70g

Puikot: 8mm sukkapuikot

Kuten kuvasta näkyy, tein kaulureita kaksin kappalein. Lankaa jäi kummitytön lahjojen jälkeen vielä yli sen verran, että sain aikaiseksi toisen kaulurin. Äiti saa nyt sitten tuon isomman. Ihana tunne, kun langasta ei jäänyt yhtään jämiä!

Keskeneräisten pinosta löytyvät nyt enää sukat, joista toinen on menossa kantapäässä. Ehkäpä tässä pikkuhiljaa aloittelisi sitä Vihervaaraa sitten? Nyt ei ole listalla mitään "pakollista" tehtävää, joten olen etsinyt inspiraatiota selailemalla lehtiä, Ravelryn jonoa ja kaivelemalla lankalaatikoita. Se on kivaa:) Suosittelen sellaisia rentoja hetkiä itse kullekin näin joulun aikaan.