Sattumalta lainasin juuri tänä keväänä kirjastosta Vihervaaran Annan kaksi ensimmäistä osaa, olen lukenut ne viimeksi joskus yläasteella. Niitä oli ihanaa lueskella uudestaan: muistoja ja teinivuosien runotytön haaveita palautui mieleen.  Siitä tuo otsikko: ties mitä tästä vielä seuraa:D

3681622879_1abf4d30de.jpg

Vihervaara by Mari Muinonen

(Ravelryssä)

Vogue Knitting Fall 2008

Lanka: Novita Mambo, vajaa 11 kerää

Puikot: 7mm

3681625237_286b02dfdf.jpg

Tiesin tosiaan jo alusta asti, että haluan tehdä tästä vetoketjullisen neuletakin. Vähän huimasi ajoittain matkan varrella, kun en ollut varma riittävätkö taidot kuitenkaan. Hyvin kävi kaikesta huolimatta: takki sopii eikä virheitäkään montaa ole. Hieman pidempi siitä tuli kuin olin ajatellut, mutta ei se muutaman sovituksen jälkeen enää haittaa: pysyypähän takamuskin lämpimänä syyskolealla;)

3682437656_4e390101bf.jpg

Erityisesti takaa otetussa kuvassa voi huomata, että huppu on eri värinen kuin muu neule. Ostaessani lankaa sitä ei ollut enää tarpeeksi jäljellä samaa värjäyserää: kolme kerää piti ostaa toista, joka oli selvästi paitsi eriväristä, myös karheampaa ja huonolaatuisempaa. Kävi kuitenkin niin hyvin, että jouduin käyttämään tuota lankaa ainoastaan huppuun, joten en jaksa sitä kauheasti harmitella.

3681622223_dba25211a3.jpg

Vetoketju onnistui hyvin ja hihatkin on ihanan pitkät:)

Takiksi muuttamista lukuunottamatta seurasin ohjetta muutoksia tekemättä. Vetoketjureunoihin tein 4 silmukkaa ainaoikeaa ja jatkoin samaa hupunkin reunassa. Viimeistelyvaiheessa tein kiinteitä silmukoita koko etuosan ja hupun reunukseen. Hupusta tuli minulle oikein sopiva, vaikka siitä ei näköjään tullut yhtään hyvää kuvaa.

Enemmän kuvia ja yksityiskohtia Ravelryssä. Voin muuten sanoa, että tämä on melko lämmin näin 30 asteen kesöhelteessä: valokuvaussessio kävi urheilusta.

Aloitin tämän tekemisen helmikuun lopulla, mutta välissä on ollut pitkiäkin aikoja etten ole neulonut silmukkaakaan. En osaa yhtään sanoa kuinka kauan tähän oikeasti kulutin aikaa. Pääasia, että se on nyt tässä. On sitä varrottukin!