(Uusi Knitty!)

Varoituksen sana: luvassa paljon kuvia sekä mahdollisesti pakottava tarve lähteä seuraavalla lennolla Lontooseen.

Eli siis kertomuksia lankaseikkailuista Lontoossa. Olin tutkinut mahdollisia kauppoja etukäteen Ravelryssä, joten minulla oli valmiiksi tiedossa pari paikkaa, jotka halusin katsastaa. Sen lisäksi törmäsin vielä yhteen sattumalta.

Yksi paikoista oli nimeltään All the Fun of the Fair. Söpö pieni kauppa lähellä Carnaby Streetiä. Sieltä en ostanut mitään eikä ole kuvia. Lankavalikoima oli aika pieni, enemmän oli söpöjä neulottuja muffinsseja ja kaikenlaista pikkutavaraa.

Siitä kulman takana sijaitsee historiallinen Liberty (ihan Regent's Streetin lähellä). Liberty on kauppakeskus, jonka sisällä on erilaisia pikkuputiikkeja enimmäkseen aika hurjissa hinnoissa. Vilkaisin huvikseni yhtä vyötä, joka maksoi 200 puntaa! Libertyn neljännessä kerroksessa on kuitenkin Rowanin lankakauppa ja samassa tilassa myydään myös kankaita, nappeja ja muuta käsityötavaraa.

Libertyltä tarttui mukaan Kim Hargreavesin Amber-kokoelma. Sattui niin, että olin juuri tämän samaisen kirjan malleja kuolannut vähän aikaa sitten Ravelryssä. Suosikkeja ovat mm. Ginny, Pagan ja Prudence. Libertystä oli pakko ostaa jotain ihan vain sen takia, että sai tuon hienon violetin kassin:D

Aivan erikseen suuntasin Waterloon aseman lähistöllä sijaitsevaan IKnit-kauppaan. Se oli Ravelry-tutkimuksen perusteella pääkohteeni enkä kyllä pettynyt! Myyjä oli hirmu mukava ja hänen luvallaan nappasin kaupasta kuvankin.

IKnit sisälsi upean määrän ihania lankoja, kirjoja ja lehtiä sekä neuletarvikkeita. Lankavalikoimassa näkyivät varsinkin paikallisten tilojen lampaiset luomulangat (lampainen on adjektiivi), joita en kuitenkaan raaskinut ostaa.

Sen sijaan mukaan tarttui vyyhti Malabrigon sukkalankaa upeassa oranssissa sävyssä. Ja ostin muutakin, mutta se on Ravelry-vaihtoparille:) Tämä lanka tuntuu ihanalta eikä kuva tee värille oikeutta.

Löysin hyllystä myös kaupan omia rintanappeja, hauskoja ja ihan edullisia (5 kappaletta punnalla). Niiden alta vilkkuu myös syksyn Knit.1 -lehti, jonka ilokseni bongasin hyllystä. Olin jo vähän surrut, koska lehdessä on todella kivoja ohjeita. Varsinkin Garter Yoke Cardigan (rav-linkki) menee heti jonoon.

Lontoon reissun loppupuolella kävin vielä huvikseni kävelemässä kuuluisassa Notting Hillissä. Sinä päivänä Portobello Roadilla ei ollut markkinoita, joten oli melko hiljaista ja jalkakäytävillä mahtui hyvin kulkemaan. Sattumalta silmiini osui yhdessä kadunkulmassa pieni käsityöliike, jonka nimi ei valitettavasti jäänyt mieleen. Liikkeessä oli erityisesti tarjontaa helmien ystäville, mutta myös nappeja ja lankaakin oli kohtuullisesti. Debbie Blissin lankojen lisäksi valikoimasta löytyi Patonsin lankoja sekä erilaisia halpoja akryylisekoitteita.

Minulle tarttui mukaan (kallis) kerä Debbie Blissin Cashmerino Superchunkya sekä muutama veikeä nappi. Langasta suunnittelin talvista paksua kauluria.

Että semmosia. Lankakauppojen lisäksi silmiin osui useampiakin helmiin erikoistuneita kauppoja, mutta itse en niissä innostunut piipahtamaan.

Tervemenoa Lontooseen:) Mää raportoin seuraavaksi jossain vaiheessa Ravelry-vaihdon paketista, joka saapui luokseni eilen.