Äidin joululahjasukat valmistuivat Novitan talvi 2007 -lehden ohjeella. Oli aika nopea tehdä, vaikka onnistuin sössimään toisen kantapään ja jouduin purkamaan sen kertaalleen. Mohairin purkaminen oli aika tuskallinen kokemus, saksille oli käyttöä.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Pitsisukat Novita Rose Mohairista,

3,5mm bambupuikot.

Koko n.39 eli itselleni vähän liian suuret,

toivottavasti äidille sopivat.

Lankaa piti sukkiin mennä 100g eli kaksi kerää Rose Mohairia. Itselläni se 50g (yksi kerä) riitti kuitenkin melkein kahteen sukkaan. Alla olevasta kuvasta näkyy, miten vähän toisesta sukasta jäi tekemistä toiselta kerältä. En tiedä johtuisiko siitä, että käytin pienempiä puikkoja kuin ohjeen suositus (4mm)? Sukat ovat kuitenkin täsmälleen ohjeen kokoa.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Langanmenekki oli niin vähäinen, että säästöön jäi vielä 2 kokonaista ja 1 vajaa kerä Rose Mohairia. Siitä pitäisi siis tulla vielä kahdet tällaiset sukat! Ainakin yhdet teen vielä joululahjaksi, jos ehdin.

Samojen sukkien ohje eri langalle (Nallelle) löytyy täältä: http://enlaine.vuodatus.net/page/Pitsisukat

Mohair-sukkien ohessa opettelin tekemään tiimalasikantapäätä Ullaneuleen ohjeella. Ihan hyvin se onnistuikin, ainakin toiselta puolelta. Ihastuttava ajatus, että kantapään jälkeen ei tarvitsisi poimia silmukoita (inhoan sitä), joten tarkoitus olisi kokeilla tätä ihan oikeaan sukkaan tulevaisuudessa.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

 

Nyt keskityn tekemään Totally Autumnia:)