Tänään alkoi pitkä viikonloppuni enkä enää millään malttanut odottaa kool-aidien kanssa. Langat vyyhdille ja kostumaan, Ilun koolausopasta lukemaan!

Ensimmäisenä uhrina oli n.100g vyyhti vaaleanpunaista Nallea. Ylijäämä neuletakista, joka tein viime syksynä kummitytölleni. Tarkoituksena oli tehdä väristä vähän syvempi ja ehkä tummempi...

IMG_2146 by you.

Värikeitoksessa oli: 1 pussi Slammin' strawberry kiwi, puoli pussia black cherry ja puoli pussia orange. Lopputulos oli sekoitus oranssista ja vaaleanpunaista. Tässä vaiheessa huomasin säästeleväni jauhepusseja, joten päätin laittaa seuraaviin keitoksiin enemmän ainetta ihan suosiolla.

IMG_2149 by you.

Koevyyhti nro 2 oli reilu 100g luonnonvalkoista Nallea. Kokeilin värjätä tätä kahdessa osassa: ensin toinen pää liemessä, jossa oli 1,5 pussia orangea, sitten toinen pää liemessä, jossa 2 pussia pink lemonadea. Kuten kuvasta näkyy, väreistä tuli todella kirkkaita. Ei ihan mun juttu, joten päätin kokeilla vielä värjätä koko vyyhdin päälle.

IMG_2151 by you.

Upotin koko vyyhdin ensin liemeen, jossa oli 1 pussi slammin' strawberry kiwiä. Sillä ei ollut väriin oikeastaan minkäänlaista vaikutusta. Heitin sitten kattilaan 2 pussia lemon-limea ja tuloksena oli alla oleva monenlaisia vihreän ja vaaleanruskean ja vaaleanpunaisen sävyjä sisältävä lanka. Jostain syystä siitä tulee mieleen kastemato:) Tämä näyttää omaan silmääni paljon kivemmalta kuin äskeinen oranssius.

IMG_2154 by you.

Viimeisenä oli jäljellä täysi 150g vyyhti luonnovalkoista 7 veljestä. Senkin värjäsin kahdessa osassa. Ensin toinen pää liemessä, jossa oli 1,5 pussia black cherryä, sitten toinen pää liemessä, jossa oli 2 pussia grapea.

IMG_2156 by you.

7 veljeksen uudet värit ovat vahvat ja kirkkaat, lukuunottamatta tuota epämääräistä siniharmaata osaa, joka ei saanut kunnolla kumpaakaan väriä. Täytyy katsella miltä se kerittynä näyttää, saatan vielä värjätä koko vyyhdin uudelleen, sillä muutoin nämä värit ovat aika kivat.

IMG_2157 by you.

Yllä vielä koko värjäysurakan tulos kuivumassa vessassa. Kunhan saan ne kerälle ja vyyhdille, näen paremmin miltä värit oikeasti näyttävät. Kuvia seuraa:)

Kaikki tilaamani 12 pussia kool-aidia menivät näihin kolmeen vyyhtiin, joten uusi tilaus täytyy tehdä pian! Haluan kokeilla lisää ja värjätä Tapion kaupasta tilaamani sukkalangat.

Asioita, joita opin kool-aideilla värjäämisestä:

* Väri tarttuu lankaan todella nopeasti, ei kannata aikailla langan veteen laittamisen kanssa

* Vyyhdistä kannattaa tehdä hyvin siisti, muuten se on pian sotkussa eikä väriä saa sinne minne haluaisi...(kokemuksen syvä rintaääni)

* Väriä kannattaa käyttää reilusti, kun on kerran hommaan ryhtynyt. Tämä ei ole oikea hetki säästää.

* Tää on hirmuisen hauskaa puuhaa!:)